Hammockar

ENO

Sommaren 1999 grundades ENO (Eagles Nest Outfitters) till följd av en stor dröm, hårt arbete och en stor passion för äventyr och resor.

ENO startades i Florida med en plan att sälja hammockar på musikfestivaler längst östkusten. Allt började från en minivan. Det växte snabbt till något helt annat. Idag är ENO USAs ledande varumärke av snygga och smarta hammockar och har sitt fäste i Asheville, North Carolina. De erbjuder produkter av högsta kvalitet för äventyrsresenärer och outdoorälskare över hela världen.


Vattenrening

Vill du kunna rena ditt eget vatten när du är ute och reser? Med Katadyns produkter blir detta din verklighet.

Katadyns breda utbud av portabel vattenfiltrering och reningsprodukter har produkter för varje behov. Friluftsentusiaster och resenärer kan kännas sig säkra genom att kunna göra sitt eget dricksvatten ute i fält eller på resan. Även perfekt för den beredskapssinnade personen.


Lampor & Lyktor

UCO

Hos amerikanska UCO hittar du de populära ljuslyktorna. Den produkt som definierat varumärket UCO är Original Candle Lantern som lanserades 1983, kort därefter var succén ett faktum. Under årens lopp har sortimentet utvecklats och består nu av ett brett sortiment lyktor, allt från lyktor med stearinljus till LED.

Hos UCO finns en stark vilja och ett uttalat mål att alltid tänka hållbart. Detta ger sig uttryck i allt från källsortering till att använda återanvända material och partnerskap med olika organisationer.


Flaskor - Kåsor & Termosar

Knivar-Multiverktyg & Gadgets

Friluftskök

Trangia

Trangia grundades 1925 av John E. Jonsson.

Hans passion för teknik och hans intresse för design visades vid en tidig ålder. Efter att ha valt bort ett liv som bonde, startade John tillsammans med sin svärfar det företag som i generationer lett den svenska stormköksindustrin. De började med att tillverka hushållskärl i aluminium, men i samband med att antalet semesterdagar ökade för svenska arbetare på 1930-talet växte efterfrågan på campingutrustning. Trangia beslutade att fokusera på utvecklingen av matlagningsprodukter speciellt för camping.


Optimus

Optimus har sitt ursprung i Sverige och har tillverkat friluftskök och tillbehör i mer än ett sekel.

Med Optimus produkter kan du njuta av varje naturupplevelse då utrustningen är säker och lätt att använda. I Optimus sortiment hittar du bland annat de populära köken Optimus Nova, Optimus Nova+, Optimus Crux Lite.

Sedan 2007 ingår Optimus i det schweiziska Katadyn Group tillsammans med varumärkena Katadyn och Trek´N`Eat.


BioLite

BioLites mål är att få fram “energi överallt” och hjälpa människor att leva utanför nätet genom att skapa avancerade energiprodukter som hjälper dig att laga mat, få ström och ladda ditt liv även där ström och el inte finns.

BioLite har utvecklat tekniker för att konvertera eld till elektricitet och dela ström mellan enheter. BioLite är idag kategoriledande och vann utmärkelsen ”ISPO Brand new company award” för tillbehör 2016.


Darn Tough

Darn Tough har helhjärtat och framgångsrikt ägnat sig åt att utveckla, designa och tillverka strumpor i över 40 år i sin fabrik i Vermont, USA. Deras mål är kort och gott att göra världens bästa strumpor och deras motto är ”guaranteed for life” vilket säger det mesta om hur högt förtroende de har för sina ullstrumpor.

Oavsett om det gäller en vanlig vandring på en led, skidåkare som behöver varma skidstrumpor, försvaret som behöver taktiska strumpor ute i fält eller jägare som behöver hålla fötterna varma under jakt, har Darn Tough dedikerade strumpmodeller som särskilt tagits fram för att bäst passa ändamålet och möta de utmaningar individen står inför.


Litteratur