Beredskapslådan

Om du beslutar dig för att köpa någon eller några av dessa produkter rekommenderar vi att du bekantar dig med och testar dessa.

God kunskap om hur produkterna används och fungerar är viktig och ytterligare ett sätt att förbereda sig. Ha också i åtanke att vissa av produkterna har bäst före datum och behöver bytas ut med jämna mellanrum.

Det skadar heller inte att spendera lite extra tid ute i naturen och skaffa mer erfarenhet av både prepping och outdoor-liv. Kanske kan det till och med inspirera till fler aktiviteter tillsammans med familj och vänner ute i skog och mark?

1. BeFree: Denna smarta och ultralätta vattenflaskan från Katadyn är utrustad med högteknologisk vattenrening och ger dig rent vatten oavsett vart du är.

2. BeFree passar också utmärkt ihop med Hydrapaks vattenförvaring Seeker (rymmer i 2-4 liter beroende på version) som tillsammans skapar ett effektivt och kompakt vattenreningssystem.

3. Vario: Katadyn har även tagit fram denna smidiga vattenreningspump som använder sig av tre filterlager: Ett high-performance glasfiber filter, ett keramisk förfilter samt aktivt kol. Samtliga lager med dess funktioner bildar tillsammans en optimal vattenreningsprocess och ger dig snabbt rent vatten.

4. Vattenreningstabletter, Micropur Quick är en klorbaserad vattenreningstablett som förstör skadliga bakterier i dricksvatten och skyddar mot sjukdomar orsakade av vattenburna smittor. 

Mat & Elektricitet

  1. Trek n’ Eat har många olika varianter av frystorkad mat som snabbt är klar att äta och allt du behöver tillsätta är varmt vatten. Förpackningarna tar minimalt med plats och maten håller länge.

  2. Med Campstove2 från BioLite kan du både laga mat och samtidigt generera elektricitet som du kan lagra och spara som backup. Matlagningen behöver inte heller ta lång tid (en liter vatten kokar på 4,5 min) och detta friluftskök är lätt att bära med dig.

  3. Falcon 12E: Ladda elektroniska prylar med solenergi! Falcon 12E är en hopfällbar och superlätt 12 watts solpanel men dubbla ingångar för att ladda 5V enheter.

  4. Vevradio,vid ett längre strömavbrott eller kris i samhället måste du vara beredd på att klara dig helt själv under en tid. Med denna vevradio har du möjlighet att vara välinformerad med viktigt krisinformation, som du kan lyssna på via din lokala P4-kanal.

Till Överlevnadskitet

  1. Huntsman Wood : 13 smarta funktioner. Detta multiverktyg innehåller saker du kan behöva när du minst anar det.

  2. Kupilka Firesteel 8: Ett prisvinnande tändstål! När du behöver laga mat utan el är det optimalt att kunna göra upp en eld. Och ett tändstål tar aldrig slut.